Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ενημέρωση σχετικά με τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες ,σας ενημερώνουμε ότι, στις 29/5/2012 ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά, κατόπιν αιτήματος πολλών συναδέλφων, σχετικά με τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων.
Η συγκρότηση των συνεργείων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, έγινε σύμφωνα με την υπ’αριθ. 15524/20-4-2012  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία καθορίζεται ο αριθμός  των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά ,για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ορίζονται σε 42, και επιπλέον εκχωρεί αποκλειστική αρμοδιότητα στον Αντιπεριφερειάρχη, χωρίς όμως να καθορίζει κριτήρια επιλογής.
Για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών, στα εκλογικά συνεργεία συμμετέχουν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού, που είναι η κατεξοχήν αρμόδια Διεύθυνση,  το Τμήμα Πληροφορικής, καθώς και οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των διευθύνσεων και τμημάτων που εμπλέκονται στις εκλογές. Συνεπώς ένας σημαντικός αριθμός από τους 42 είναι μόνιμος και δεν μπορεί να εναλλάσσεται για την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία της διαδικασίας.
Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε πως πρωταρχικός στόχος για το κράτος και την κοινωνία, είναι η άρτια προετοιμασία και η ομαλή διενέργεια των εκλογών. Για το σκοπό αυτό η επιλογή των ατόμων για την συγκρότηση των συνεργείων έγινε από υπαλλήλους που λόγω αντικειμένου εμπλέκονται στη διεξαγωγή των εκλογών όπως οι υπάλληλοι της γραμματείας, οι οδηγοί, οι φύλακες ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι επιλέχθηκαν από τον ίδιο κρίνοντας την παραγωγικότητα και την προθυμία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για πρώτη φορά  φέτος έγινε κλήρωση για τη πλήρωση πέντε θέσεων στο εκλογικό συνεργείο.
Η πρότασή μας ήταν η επιλογή των υπαλλήλων, πέραν των απαραίτητων λόγω αντικειμένου, να γίνεται πρώτον με καθορισμένα κριτήρια και δεύτερον να είναι κυλιόμενη ώστε να εξασφαλίζεται η εναλλαγή των συμμετεχόντων σε κάθε εκλογική διαδικασία. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται με κριτήρια που καθορίζει ο ίδιος, με στόχο την άρτια οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, αξιοποιώντας την αρμοδιότητα που του εκχωρεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η θέση μας ως Δ.Σ. για κυλιόμενη επιλογή των υπαλλήλων βοηθάει στη συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων στα εκλογικά συνεργεία , κάτι που θα επιτρέψει και τη μεταφορά την τεχνογνωσίας σε ένα ευρύ φάσμα υπαλλήλων, κάτι απαραίτητο ενόψει των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων.



Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λιβάς Δημήτριος

Λέκκα Νικολίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου