Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η επιτυχημένη 24ωρη απεργία και η δυναμική των συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της συμμετέχοντας στην σημερινή, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, 24ωρη απεργία εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην ακραία και αντισυνταγματική πολιτική των απολύσεων που προωθεί η τρικομματική Κυβέρνηση με την πρωτόγνωρη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και ενάντια στην νέα φοροεπιδρομή που θα εξαερώσει ακόμα περισσότερο τις ελάχιστες απολαβές που απέμειναν από τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς.
Η επιτυχία της απεργίας, που διαμορφώνει νέες προοπτικές για δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων στο Δημόσιο και το επόμενο διάστημα, επιτεύχθηκε με την σημαντική υποστήριξη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και των Ομοσπονδιών - μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που αντιστέκονται στην μέτρα συρρίκνωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και αγαθών και το ξεπούλημα τους στους ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας που εφαρμόζει με ευλαβικό τρόπο η τρικομματική Κυβέρνηση του μνημονίου.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Δημόσιο Τομέα, στέλνουν μήνυμα σε Κυβέρνηση και Τρόικα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, όσο συνεχίζεται η ανάλγητη πολιτική των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, όσο η πολιτική της ύφεσης θα τροφοδοτεί την ανεργία, καταστρέφοντας και την κοινωνία και την οικονομία. Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση μέχρι την ακύρωση των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που υπαγορεύουν οι δανειστές - κερδοσκόποι.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου