Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την εθελοντική κινητικότητα – Οι 4.040 θέσεις στις οποίες μπορούν να μετακινηθούν οι υπάλληλοι

Για 4.040 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων είναι τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι δήμοι όλης της χώρας στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύουμε. Πρόκειται για τις θέσεις τις οποίες μπορούν να δηλώσουν και να μετακινηθούν οι Υπάλληλοι των Δήμων, των Περιφερειών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής ενδοαυτοδιοίκητης κινητικότητας. (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ).
Στην εγκύκλιο (ΑΔΑ:630ΤΝ-ΩΨΑ) που στάλθηκε σε όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας διευκρινίζεται ότι η ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα δύναται να πραγματοποιηθεί από 16 Ιουλίου ως 29 Αυγούστου με την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των εργαζομένων.
Παράλληλα, παρέχονται οδηγίες προς «ναυτιλλομένους» για τους φορείς υποδοχείς και το καθεστώς της διαθεσιμότητας και τα τέσσερα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασία. Στην εγκύκλιο τονίζεται ο εθελοντικός χαρακτήρας της ενδοαυτοδιοικητικής (και όχι πλέον ενδοδημοτικής) κινητικότητας και η πλήρης διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συμμετοχόντων μερών.
Υπενθυμίζεται ότι η ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα χαρακτηρίζεται από ένα μόνον μήνα διαθεσιμότητας και ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου ορίζει ότι οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν στο μέλλον πλεονάζον προσωπικό «και να τεθούν εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας/διαθεσιμότητας.»
Επισημαίνεται ότι ήδη με την προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος μετατάχθηκαν και βρίσκονται στις νέες τους θέσεις 945 υπάλληλοι.
Να σημειωθεί ότι στόχος είναι μέχρι τις 29 Αυγούστου που λήγει η σχετική προθεσμία, να έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 2.000 υπάλληλοι, ώστε μαζί με αυτούς που έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα να συμπληρώσουν τον αριθμό που αναζητά το Υπουργείο.
Για να δείτε τις θέσεις πατήστε εδώ

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου