Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πόση άδεια δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις εκλογές

Η άδεια των εργαζομένων εξαρτάται από τη χιλιομετρική απόσταση που τους χωρίζει από το μέρος καταγωγής τους. Όμως το ανώτερο που μπορεί να πάρει κανείς σε άδεια είναι ένα τριήμερο. Η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίζει πως:
Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
-Μία με δύο εργάσιμες: Όσοι ταξιδέψουν για να ψηφίσουν σε τόπο με απόσταση 100-200 χιλιομέτρων. -Δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων.
-Τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
-Μία με τρεις εργάσιμες: Όσοι ταξιδέψουν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.
Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
-Μία εργάσιμη: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων.
-Δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
-Μία με τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου