Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Toν Ιούνιο οι γραπτές εξετάσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων



Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το σύνολο του προσωπικού θα υποβληθεί σε γραπτό τεστ, με στόχο να κριθεί η ικανότητά του για τη θέση που κατέχει.
Το πλαίσιο των κριτηρίων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνει ότι αυτό έχει συμφωνηθεί, σχεδόν στο σύνολό του, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους Γάλλους εμπειρογνώμονες που παρέχουν τεχνική βοήθεια για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης.
Ειδικότερα, το τεστ θα αποτελείται από 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν ερωτήσεις γενικών διοικητικών θεμάτων και οι άλλες 40 θα είναι ερωτήσεις εξειδικευμένες κατά κλάδο υπαλλήλων.
Το τέστ θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 ώρες και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα αφού η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.   
Το γραπτό τεστ θα «δώσει» το 20% της τελικής αξιολόγησης του εξεταζόμενου.   

Στόχος της γραπτής εξέτασης είναι να βαθμολογηθούν:

·         οι σπουδές
·         οι ξένες γλώσσες
·         η επιμόρφωση
·         οι ικανότητες και δεξιότητες
·         η πείρα

Τα κριτήρια δεν αφορούν πρόσληψη, ή προαγωγή, αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι ικανότητες και δεξιότητες του προσωπικού θα διερευνηθούν κατά κλάδο, με την παράθεση ειδικών ερωτημάτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος», το 25 με 30% της βαθμολογίας θα κρίνει η εκπαίδευση του κάθε υπαλλήλου (πτυχία κλπ), άλλο ένα 10-15% θα κρίνεται από την επιμόρφωση, μεγάλο βαρύτητα θα έχει εμπειρία, ως και 35% της βαθμολόγησης και ένα 5-10% θα λαμβάνεται υπόψη η γνώση ξένων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου