Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αίτημα για άμεση δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που αφορά την εφεδρεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επανέρχεται, για άλλη μια φορά, εκφράζοντας την πικρία και την αγανάκτησή της για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, του Συμβουλίου της Επικρατείας, της δημοσίευσης της απόφασης επί της προσφυγής που έχει ασκήσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά της εφεδρείας – προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (άρθρο 33 του ν. 4024/2011) και η οποία ενώ έχει εκδικαστεί το 2012 και έχει αποφανθεί θετικά η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τις αρχές του 2013, η απόφαση για άγνωστο λόγο δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί.
Ήδη, εξαιτίας της καθυστέρησης, έχει αναβληθεί για μια ακόμη φορά, η εκδίκαση των προσφυγών που έχουν ασκηθεί από υπαλλήλους, (οι περισσότερες για το Δεκέμβριο του 2013), σε χρονική περίοδο που λήγει η προθεσμία παραμονής τους στις υπηρεσίες τους. Έτσι το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι να έχουν απολυθεί, μέχρι τότε, όλοι οι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Επομένως, η σημαντική αυτή απόφαση, του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα είναι άνευ αξίας για όλους τους προσφεύγοντες, παρά το ότι στην ουσία έχουν δικαιωθεί.
Επειδή η όλη υπόθεση, εάν συνεχιστεί έτσι, θα καταλήξει σε πρωτοφανή αυθαιρεσία με παραβίαση βασικών δικαιωμάτων των αιτούντων και γενικότερα των υπαλλήλων, αλλά και θα προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης.
Ζητούμε την άμεση δημοσίευση της απόφασης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου