Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Χρήσιμα site για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών εξ αποστάσεως και πολλές φορές δωρεάν, αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έφερε η χρήσης του διαδικτύου. Σύμφωνα με όσους χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο τη βρίσκουν αρκετά πρακτική και πολλές φορές ως ένα κίνητρο για δημιουργία φίλων σε άλλες χώρες.
Αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα που δεν γνωρίζεις καθόλου ή να μάθεις καλύτερα μια που γνωρίζεις λίγο και δεν έχεις χρήματα για κάτι τέτοιο η ο ελεύθερος σου χρόνος δεν είναι σε συγκεκριμένες ώρες για να κανονίσεις μαθήματα, τα παρακάτω sites θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.
Αυτά είναι:
http://www.livemocha.com : To linemocha είναι ένα πάρα πολύ καλό site για κάτι τέτοιο μιας και εκτός από τα τα quizzes που υπάρχουν για πολλές γλώσσες υπάρχει και ένα σύστημα αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του site όπου άτομα που μιλούν σαν μητρική την γλώσσα που θέλεις να μάθεις η την ξέρουν πολύ καλά σε βοηθούν πάνω σε θέματα προφοράς και σωστής σύνταξης και το ίδιο κάνεις και εσύ με την έστω και μια γλώσσα που γνωρίζεις.

www.vocabulix.com: Προσφέρει μαθήματα για εκμάθηση, βελτίωση αλλά και τελειοποίηση Αγγλικών, Γερμανικών και Ισπανικών. Περιέχει γραμματικούς πίνακες, αναλυτικό λεξιλόγιο, ασκήσεις και πολλά ακόμη ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα. Προσφέρεται επίσης δυνατότητα chat ή βιντεοκλήσεις για συνομιλίες με άλλους μαθητές και εξάσκηση της προφοράς.

www.verbalplanet.com: Η αρχή είναι δωρεάν. Εάν συνεχίσετε τα μαθήματα υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και καλά site για ξένες γλώσσες 

www.livemocha.com :ένα ακόμα γνωστό siteγια εκμάθηση ξένων γλωσσών. Περιέχει πολλές δυνατότητες και πρακτικές ασκήσεις για έλεγχο προφοράς. Επίσης λειτουργεί και ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθώς μπορείς να έχεις κάποιον «δάσκαλο» ή «μαθητή» για τη γλώσσα που θες να μάθεις ή γνωρίζεις αντίστοιχα. 

www.englishpage.com: Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών online. 

www.japaneseonline.com και http://www.learnjapanesefree.com/: Μαθήματα των δημοφιλών τελευταία Ιαπωνικών όπως φανερώνει και το όνομα της ιστοσελίδας.

http://learnenglishkids.britishcouncil.org: Ένας εναλλακτικός τρόπος εκμάθησης Αγγλικών για μικρά παιδιά. Διαθέτει το κύρος του British Council και συνεπώς θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστο. Το περιβάλλον της σελίδας είναι διαμορφωμένο κατάλληλα για παιδιά με ασκήσεις που συνδυάζονται με το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/quizzesΤο site του bbc επίσης παρέχει την δυνατότητα για την εκμάθηση πολλών ξένων γλωσσών δωρεάν.

Όπως και αυτά εδώ
http://gloss.dliflc.edu/
http://www.openculture.com/freelanguagelessons
http://www.busuu.com/
http://www.internetpolyglot.com
http://www.online-spanish-course.com/ 

Στα παρακάτω sites μπορεί να μάθει κάποιος δωρεάν την Ισπανική γλώσσα. http://www.spanishdict.com/
http://www.castellano.gr

Σε αυτό την Ιταλική:  http://www.arnix.it/teaching-italian/calendar-of-italian-classes-groups.php 

Σε αυτό την Κορεάτικη: http://learn-korean.net/ 
Και σε αυτά την Τούρκικη: http://turkish.pgeorgalas.gr και http://www.tourkika.com 
Εδώ την Γερμανική http://www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/audio-course/ 
Υπάρχουν επίσης sites όπου με κάποιο μικρό χρηματικό αντίτιμο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες. Όπως το http://babel.com/ όπου το κόστος είναι 5 ευρώ περίπου τον μήνα αν προπληρώσεις για ένα 6μηνο.
Τέλος υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές για κάποια κινητά όπως αυτή εδώ που διατίθεται δωρεάν για 23 γλώσσες http://www.worldnomads.com/
και αυτή εδώ που κοστίζει 7 ευρώ περίπου για 18 γλώσσες http://www.globecorner.com/s/41.html

Πηγή: http://genia700euro.pblogs.gr/ και 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου