Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Διέξοδος η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής (βίντεο)

Να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική και να προωθηθεί μια άλλη, που θα βασίζεται στη διαγραφή του χρέους και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επιδιώκει η ΑΔΕΔΥ με την απεργία της 6ης Νοεμβρίου. Αυτό τόνισε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Γρηγόρης Καλομοίρης.
Στην απεργία που οργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ο κ. Καλομοίρης κάλεσε σε συμμετοχή και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που έχουν ανάγκη κι εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες της υγείας, της παιδείας και της αυτοδιοίκησης, οι οποίες βάλλονται από την ανάλγητη κι αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: Διαλύεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων, καταργούνται οι ΤΑΣ και απολύονται οι εργαζόμενοι σε μια χώρα με έντονη σεισμική δράση. Διαλύονται τα δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ με την προοπτική της απόλυσης 1.400 υπαλλήλων. Επέκρινε την ενεργοποίηση των διατάξεων για κατάσχεση σπιτιών και μισθών πολιτών, για χρέη άνω των 300 ευρώ και αντέδρασε στην προοπτική της δραματικής μείωσης των κοινωνικών δαπανών κατά 3,5 δισ. ευρώ το 2014.
«Κινητοποιούμαστε και αντιστεκόμαστε σ’ αυτή την πολιτική», είπε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και σημείωσε: «Υπερασπιζόμαστε τα κοινωνικά αγαθά απέναντι σε μια πολιτική που θέλει να τα καταργήσει, να τα κατακρεουργήσει ακόμα περισσότερο. Η απεργία αυτή είναι ένα ακόμα βήμα. Να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να διαγραφεί το χρέος που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις που εξυπηρέτησαν την πλουτοκρατία, να εθνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα και να προωθηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα».
Ο πρόεδρος των ειδικευμένων γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης μίλησε για υποχρηματοδότηση του εθνικού συστήματος υγείας, για την τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομείο Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και για τους διορισμούς που έχουν κοπεί.
Επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα με τους ανασφάλιστους που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ιδιότητα και χρειάζεται να πληρώσουν στο νοσοκομείο για τη νοσηλεία τους (800 και 900 ευρώ για 3 ημέρες).
Ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι η κρίση έχει επηρεάσει τη νοσηρότητα, έχουν αυξηθεί τα εμφράγματα και παρατήρησε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούν να απεργήσουν, γιατί είναι λίγοι και όλη η δουλειά θα πέσει στον εφημερεύοντα. Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού να συμμετάσχουν στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου. Κι ενημέρωσε ότι με τον κ. Καλομοίρη επισκέφθηκαν χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το 3ο Λύκειο της πόλης.

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου