Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στον «Καιάδα» 97.500 Δημόσιοι Υπάλληλοι με την αξιολόγηση

Στον «Καιάδα... του 15%», με βαθμολογία από 1 - 6, 97.500 Δημόσιοι Υπάλληλοι, με την αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, «δηλώνοντας» υποψηφιότητα για μελλοντικά προγράμματα «διαθεσιμότητας» - απολύσεων.
Οι νέες διατάξεις, που προωθεί το ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ., σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», το οποίο τελεί υπό διαβούλευση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, δίνει τη δυνατότητα στους Προϊσταμένους και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών, με την αξιολόγησή τους, να τοποθετούν στη «ζώνη του 15%» τους «κακούς» υπαλλήλους τους.
Αντίστοιχα, στους «άριστους» θα εντάσσεται το 25% των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ η πλειονότητα - αυτή του 60% - θα χαρακτηρίζει τους «μέτριους»...
Μάλιστα, οι «μέτριοι» Δημόσιοι Υπάλληλοι, που αποτελούν και τη «μεγάλη μάζα» - περίπου 390.000 - δεν θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση κατά των κρίσεων των Προϊσταμένων τους, μιας και αυτό το δικαίωμα δίδεται μόνο σε εκείνους, που πήραν βαθμολογία από 6 και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι, οι άριστοι» του 25% - αυτοί δηλαδή που θα έχουν βαθμολογία 9 και 10 - δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο να χάσουν τη θέση τους.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, οι Προϊστάμενοι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους, χωρίς κρίσεις, όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Αναστάσιος Σαλτερής, ο οποίος και υπογραμμίζει: «Πώς, λοιπόν, θα είναι οι άνθρωποι που θα κρίνουν τους υπαλλήλους; Αυτοί πώς κρίθηκαν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου