Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα «πεντάμηνα ανεργίας» της Κοινωφελούς Εργασίας

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την αφίσα για τα «πεντάμηνα ανεργίας» όπως αποκαλεί τα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της για τα προγράμματα αυτά, κάνοντας λόγο για »ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα» που έχουν ως σκοπό την καταστρατήγηση των κεκτημένων εργατικών δικαιωμάτων «στην εποχή του μνημονίου».
Για την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστούν για πέντε (5) μήνες οι άνεργοι μοιάζουν με καθεστώς μεσαίωνα και γαλέρας«. Συμπληρώνει δε πως κρατικοί φορείς, Ο.Α.Ε.Δ. και Ο.Τ.Α. γίνονται, «οι πιο βάρβαροι και στυγνοί εργοδότες, ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στους εργαζόμενους, διαμορφώνοντας μισθούς και μεροκάματα πείνας και εξαθλίωσης των 420,00 τον μήνα ή 17,00 ευρώ την μέρα και των 490,00 ή 19,00 ευρώ αντίστοιχα για οκτάωρη απασχόληση».
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «το αντικείμενο εργασίας του εργαζομένου θα πρέπει να είναι σύμφωνα με την κατηγορία και την ειδικότητα που έχει προσληφθεί και όχι όπου θέλει η Δημοτική Αρχή, ακόμη και εάν το αποδέχεται ο εργαζόμενος. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καταγγέλλεται στο Ε.Σ.Π.Α., στον Ο.Α.Ε.Δ. και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)«.
Επισημαίνει δε ότι απαγορεύεται οι Δήμοι εργοδότες να βάλουν εργαζόμενους να δουλέψουν σε εργασίες που είναι βαριές και ανθυγιεινές, διότι δεν έχουν την ανάλογη ασφάλιση, όπως είναι η καθαριότητα, νεκροταφείο κ.λπ. αφού δεν τους κολλούν βαρέα ένσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου