Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το site των εκλογών 2014 ekloges.ypes.gr και για την Π.Ε Μεσσηνίας http://ekloges.messinia.gr/ekloges2014d

Η ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr του υπουργείου Εσωτερικών θα φιλοξενήσει όλα τα αποτελέσματα για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2014 αλλά και για τις Ευρωεκλογές 2014 . Στην ειδική ιστοσελίδα των εκλογών του 2014 θα αναρτούνται εκτός απο τα αποτελέσματα επίσης και οι εκλογικές δαπάνες όλων των υποψηφίων.
Συγκεκριμένα στο ekloges.ypes.gr που είναι η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών θα γίνεται η ανάρτηση των εσόδων και δαπανών των υποψηφίων και των συνδυασμών . Στην εν λόγω ιστοσελίδα θα ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα των εκλογών 2014 για τους τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης αλλά και των Ευρωεκλογών που θα αναδείξουν τους νέους ευρωβουλευτές.
Οι εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων που αναρτούνται στην ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr θα μπορούν να αναζητηθούν από όλους τους πολίτες στο ειδικό πεδίο με όνομα Διαφάνεια. Τι είναι όμως η Διαφάνεια Η «Διαφάνεια» είναι νέα δικτυακή πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει στόχο την πλήρη δημοσιότητα των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων.
Ειδικότερα: Συγκροτούνται 7 ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου δαπανών, μία σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση, στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός. Μετέχουν ως μέλη ένας εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΣΔΟΕ και της ΠΕΔ / ΕΝΠΕ) και η οποία έχει ως αποκλειστικό έργο τον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων και των εκλογικών παραβάσεων. Η επιτροπή επιβάλλει άμεσα ποινές στους παραβάτες.
Όλα τα έσοδα των συνδυασμών είναι ονομαστικά και διακινούνται μέσω τραπέζης. Οι συνδυασμοί θα μπορούν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου για εκδηλώσεις τα οποία θα είναι ονομαστικοποιημένα.
Περιορίζεται το κόστος του προεκλογικού αγώνα, για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, και να διεκδικήσουν με ίσες δυνατότητες την εκλογή τους, άνθρωποι που έχουν πραγματική τοπική ακτινοβολία χωρίς να διαθέτουν ταυτόχρονα υπέρογκα ποσά για πανάκριβες καμπάνιες.
Μπαίνει οριστικά τέλος στη ρύπανση του περιβάλλοντος κατά την προεκλογική περίοδο από τις αφίσες, τα αεροπανώ και τις γιγαντοαφίσες.
Η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική για όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετέχουν όλων των περιφερειών και για τους δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων (πατήστε εδώ για τη λίστα των δήμων που εμπίπτουν στο νόμο). Για τους υπόλοιπους δήμους η διαδικασία είναι προαιρετική, αλλά στα πλαίσια της διαφάνειας, μπορεί να υποστηριχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το σύνολο των στοιχείων που δημοσιοποιούν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό μέσω του ekloges.ypes.gr. Για να δείτε στο Site της εταιρείας που έχει αναλάβει της Περιφέρεια Πελοποννήσου τα συγκεντρωτικά και αναλυτικά όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων των Δήμων Πελοποννήσου http://vote2014.gr/ekloges2014d Για να δείτε τα αποτελέσματα της ΠΕ Μεσσηνίας με συγκεντρωτικά και αναλυτικά ΜΟΝΟ ΠΕ Μεσσηνίας και συγκεντρωτικά – αναλυτικά Δήμων Μεσσηνίας http://ekloges.messinia.gr/ekloges2014d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου