Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση για το εκλογικό συνεργείο

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Με αφορμή το υπ'αριθμ. 3993/20.01.15 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού, με το οποίο καθορίζεται ο αριθμός και τα ονόματα των συναδέλφων που θα απασχοληθούν για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις θέσεις, αλλά και τις ενέργειες που έκανε ο σύλλογος για αυτό το θέμα.
Η θέση-πρόταση του συλλόγου σχετικά με την διαμόρφωση των εκλογικών συνεργείων είναι να γίνει μια εμπεριστατωμένη καταγραφή από τη Δ/νση Διοικητικού των υπαλλήλων, οι οποίοι λόγω θέσης (πχ το πλήθος των οδηγών ή των υπαλλήλων του προμηθειών που απαιτούνται) είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή των εκλογών και με βάση αυτή την καταγραφή να δημιουργηθεί ένα κοινώς αποδεκτό οργανόγραμμα απαραίτητων εκλογικών θέσεων. Στις θέσεις του οργανογράμματος θα εναλλάσσονται υπάλληλοι από τα αντίστοιχα τμήματα όπου είναι εφικτό. Οι υπόλοιπες θέσεις θα πρέπει να συμπληρώνονται με κλήρωση.
Η πρόταση αυτή του συλλόγου κατατίθεται προς συζήτηση με την παρούσα ανακοίνωση στα μέλη και αναμένουμε τις απόψεις σας, ώστε να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα επικυρωθεί στη γενική συνέλευση του συλλόγου και θα δεσμευτούμε όλοι στην τήρησή της.
Όσο αφορά τις επικείμενες εκλογές, το Δ.Σ. του συλλόγου συναντήθηκε με την κα Αντιπεριφερειάρχη και το Δ/ντη Διοικητικού και επισήμανε το γεγονός ότι στο εκλογικό συνεργείο μπαίνουν συνέχεια τα ίδια πρόσωπα χωρίς μάλιστα να εμπλέκονται λόγω θέσης στη διαδικασία των εκλογών. Επίσης καταγγείλαμε περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι δεν εμφανίζονταν στο εκλογικό συνεργείο ως όφειλαν. Θεωρούμε ότι ελήφθησαν υπόψιν οι παρατηρήσεις μας και στο υφιστάμενο εκλογικό συνεργείο έχει γίνει μια μικρή ανανέωση.
Τέλος επειδή δεχόμαστε πολλές πιέσεις και καταγγελίες για το θέμα αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο ρόλος του συλλόγου είναι να κάνει προτάσεις και όχι να συγκροτεί το εκλογικό συνεργείο. Την ευθύνη αυτή την έχει η κα Αντιπερειφερειάρχης μαζί με το Δ/ντη Δοικητικού. θα πρέπει όμως και εμείς ως υπάλληλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν στο κομμάτι αυτό. Θεωρούμε ότι λόγω σεβασμού και συναδελφικής αλληλεγγύης οι συνάδελφοι που μπήκαν σε εκλογικό συνεργείο θα πρέπει να επιλέξουν να μην μπουν σε δεύτερο συνεχόμενο, ώστε να υπάρχει χώρος για νέους. Επίσης είναι αντισυναδελφικό να ασκούμε πιέσεις μέσω τρίτων στη διοίκηση για να τοποθετηθούμε στο εκλογικό συνεργείο δημιουργώντας έτσι επιπλέον προβλήματα. Αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τέτοια θέματα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τίποτα σε άλλες πιο δύσκολες περιπτώσεις.
Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τη συμμετοχή σας ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινώς αποδεκτή και δεσμευτική για όλους μας πρόταση για να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.
Για το Δ.Σ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παυλόπουλος Ηλίας Γιαννόπουλος Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου