Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων προχωρά στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με πρώτο στόχο τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας.
Στην κατεύθυνση αυτή δεκάδες Νοσοκομεία βρίσκονται στο στόχαστρο και οδηγούνται στο κλείσιμο, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία οδηγούνται στη διαθεσιμότητα.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του ξαφνικού θανάτου και οι εργαζόμενοι σε αυτές οδηγούνται σε διαθεσιμότητα.
Η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία των Νοσοκομείων αντιδρώντας σε αυτά τα καταστροφικά σχέδια έχουν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων, στην κατεύθυνση αυτή την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 και έχουν προκηρύξει 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 11:00 έως 15:00 και συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας, στις 12:00 το μεσημέρι. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται στην Περιφέρεια μπροστά στις έδρες των ΥΠΕ από τα σωματείων των Νοσοκομείων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους να βρεθούν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και τα Νομαρχιακά τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις συγκεντρώσεις στην περιφέρεια ώστε να διατρανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία την αντίθεσή τους στη διάλυση των Νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων στην Υγεία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου