Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013 και σταση εργασίας τη Δευτέρα 16 του μηνός

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
6932473063

Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συμμετέχει στην στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ από τις 11:30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα, και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, και σε όσες περιοχές της χώρας έχουν προγραμματιστεί απεργιακά συλλαλητήρια. Επίσης η Ομοσπονδία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Τετάρτη 18/9 και ώρα 11:30πμ, πλατεία Κλαυθμώνος γιατί:
• Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.
• Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
• Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
• Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.
• Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν –έστω και αν υπάρχει η άποψη περί προσωρινότητας- το δημόσιο χρέος την ΩΡΑ που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κουρεύουν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».
• Η κρίση αξιοποιείται για την απόλυτη επικράτηση και εδραίωση ακραίων πολιτικών λιτότητας και αναδιανομής του πλούτου, των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων ΥΠΕΡ των λίγων, ΕΝΑΝΤΙΑ στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, της κοινωνίας, των ανθρώπων που με μόχθο παράγουν. Η φτώχεια και οι ακραίες ανισότητες αυξάνονται, γενικεύονται, καθολικοποιούνται. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε -υπάρχει δρόμος!
• Χωρίς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών.
• Χωρίς τη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντικατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν.
Μπορούμε με πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με ευρύ, ενωτικό, κοινωνικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής, δύναμης, ελπίδας, προοπτικής.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε και προχωρά σε εβδομάδα αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια και δυναμικές μορφές
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ γιατί:
• Τα μνημόνιαεξαθλιώνουν, μειώνουν το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα, αυξάνουν το χρέος, πρέπει να καταργηθούν.
• Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, πρέπει να στηριχθούν, να αναπτυχθούν αντί να συρρικνώνονται, να ιδιωτικοποιούνται, να διαλύονται.
γιατί:
• Μπορεί ο μεγάλος φανερός και κρυφός πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία να φορολογηθούν, καθώς και η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή να παταχθούν.
• Μπορεί εάν οι τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το κοινωνικό σύνολο τεθούν άμεσα υπό δημόσιο έλεγχο.
• Μπορεί γιατί η πραγματική «αναδιάρθρωση» του χρέους δεν προκύπτει με επιμηκύνσεις και άλλα -δηλαδή την υπερχρέωση των μελλοντικών γενεών-αλλά με πραγματική ελάφρυνση δηλαδή διαγραφή όλου του μεγάλου μέρους -του κερδοσκοπικού τζόγου- που ακόμη και την ώρα της κρίσης συνεχίζεται από ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, από κράτη που βλέπουν την οικονομική τους κυριαρχία, τα πολιτικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, τα πλεονάσματα τους σε βάρος των πολιτών, των κοινωνιών, των λαών, της ειρήνης, του πολιτισμού, της προόδου, των ανθρώπων.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Με ενότητα, μαζική συμμετοχή, αγώνα διαρκείας ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, σε όλη τη χώρα στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 18/9 και ώρα 11:30πμ, πλατεία Κλαυθμώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου