Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα για απεργία από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ
24 100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Mail:adedy.messinias@gmail.com
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Καλαμάτα 13-9-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, σας καλεί σε ένα αγώνα διαρκείας, ο οποίος ξεκινάει τώρα και αναμένεται να κορυφωθεί στο επόμενο διάστημα με τη συμμετοχή όλων μας.
Είναι μια μάχη δύσκολη που έχει κυρίως δύο στόχους, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, του κοινωνικού κράτους και της εργασίας.
Η δημόσια εκπαίδευση, η πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, η δημόσια υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία των αδύναμων ομάδων, η πρόσβαση στην εργασία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Η προάσπιση τους αποτελεί προάσπιση και διατήρηση της ίδιας της δημοκρατίας.
Η εργασία είναι δικαίωμα , προϋπόθεση αξιοπρεπούς διαβίωσης και το κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες.
Διεκδικούμε ό.τι μας ανήκει, δεν μας χαρίζουν τίποτα.
Είναι αποδεδειγμένο και πολιτικά παραδεκτό ότι από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν προκύπτει κανένα δημοσιονομικό όφελος. Αντιθέτως από την κατάργηση δομών όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία προκαλείται τεράστιο κοινωνικό κόστος.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, που είναι αγώνας για την ίδια την παιδεία, με τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας. Το σχολείο πρέπει να παραμείνει δημόσιο, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς περικοπές και χωρίς παιδαγωγικές οπισθοδρομίσεις.
Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες να συμπαραταχθούν μαζί μας και όλοι οι υπάλληλοι αλληλέγγυοι να αντισταθούν και να συμμετέχουν στις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Γενική 48ωρη απεργία 18 και 19 Σεπτεμβρίου έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε όλο το δημόσιο.
Ο αγώνας δεν θα΄ναι εύκολος, αλλά και η θέση μας είναι χειρότερη απ’όσο νομίζαμε. Είναι τέτοια που αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο δεν έχουμε ελπίδα, δανειζόμενοι τους στίχους του Μπρεχτ.

      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 Λέκκα Νικολίνα                                       Παν. Κάρκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου