Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ στις 16 Οκτωμβρίου 2014


Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014
Αποφάσεις Γ.Σ. – Αρ. 5

Στις 16/10/2014 ημέρα Πέμπτη συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα και μετά από τις τοποθετήσεις, συζητήσεις απόψεων και θέσεων αποφάσισε τα εξής: Συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα στο Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση. Ανεξάρτητα από τις όποιες τυχόν αρνητικές δικαστικές αποφάσεις και τους όποιους ελιγμούς της κυβέρνησης, δεν θα υλοποιήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα απέχουμε από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης –εισήγησης - αξιολόγησης.
Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να διαγράψουν όλα τα στελέχη μέλη τους (Γενικούς Διευθυντές – Διευθυντές- Προϊσταμένους) που συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης.
Παρεμβαίνουμε στα Περιφερειακά Συμβούλια και απαιτούμε αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση και τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ συναδέλφων μας, που οδηγούν σε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.
Αναδεικνύουμε ότι το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών (πχ ΚΤΕΟ) και η απαξίωσή τους που υλοποιείται από την συγκυβέρνηση, έχει άμεση αρνητική επίπτωση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για σύνταξη «Ενιαίου Κώδικα για Α’ και Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης», στον οποίο θέλει να κωδικοποιήσει και να διατυπώσει όλη την αντεργατική – αντιλαϊκή νομοθεσία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και άλλων μετέπειτα ρυθμίσεων. Η Ομοσπονδία μας με υπόμνημά της και με αγωνιστική παρέμβαση, που θα προσδιοριστεί, διαχωρίζει τη θέση της και δεν συμμετέχει στις όποιες διαδικασίες, αφού γνωρίζει ότι ο όποιος διάλογος είναι εκ των προτέρων «σημαδεμένος». Να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα Περιφερειακές Συσκέψεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τα Δ.Σ. των Συλλόγων κάθε περιοχής.
Να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την ολοκλήρωση της εγγραφής των νέων Συλλόγων, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες.
Εξουσιοδοτεί επίσης το Δ.Σ. να αντιμετωπίσει διασπαστικές κινήσεις με οποιαδήποτε μορφή κι αν παρουσιάζονται, όπως πχ στην Π.Ε. Κορίνθου.
Να παρέχει κάθε μορφής στήριξη στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου που διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση, όπως στην περίπτωση μέλους τους Γ.Σ της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Να ζητήσει την συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να προτάξει στα αιτήματά μας επίσης αυτά που σχετίζονται με την συνεχή υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, την ανάγκη νομικής στήριξης των συναδέλφων και την κατάργηση των πειθαρχικών διατάξεων, που εξοντώνουν και χειραγωγούν τους δημοσίους υπαλλήλους.
Να σταθεί απέναντι από τις μετακινήσεις υπαλλήλων, που πραγματοποιούνται χωρίς την θέλησή τους, που δημιουργούν εκτός των άλλων σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Επίσης ζητά από τα σωματεία να καταγγείλουν το νέο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, μέσα από τον οποίο νομιμοποιείται η διαπλοκή των κομμάτων με τους επιχειρηματίες και διώκεται η ελεύθερη οικονομική στήριξη των εργαζομένων.
Το Γενικό Συμβούλιο συμμετέχει, συνδράμει, διευκολύνει και δεν είναι αντίθετο σε δράσεις και αγώνες που ενδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και την αγωνιστική μας διεκδίκηση.
Στη συνέχεια στις 17/10/2014 πραγματοποιήθηκε ολομέλεια των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας. Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τις αποφάσεις του Γ.Σ., τους αγώνες και την δράση που πρέπει να αναπτύξουμε.
Τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι – μέλη των ΔΣ των πρωτοβάθμιων Συλλόγων μεταφέροντας ζητήματα, αγωνίες και προβληματισμούς για το πώς θα γίνει η δράση μας πιο δυνατή, πιο αγωνιστική, πιο αποτελεσματική. Όλα τα ζητήματα που ετέθησαν καταγράφηκαν από το Δ.Σ.

Για το Γ.Σ.
Ο πρόεδρος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου