Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας χαιρετίζει τις εκδηλώσεις-δράσεις Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ


Καλαμάτα 3-10-2014
Δελτίο Τύπου
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας χαιρετίζει τις εκδηλώσεις-δράσεις του 3ου Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα το διήμερο 4 και 5 Οκτώβρη.
Οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες αλλά και πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, έχουν ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση των τρίτων χωρών και την αύξηση του μεταναστευτικού κύματος. Οι χώρες υποδοχής είναι ανέτοιμες πρωτίστως κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά να αντιμετωπίσουν τη μετανάστευση. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους λαθρομετανάστες αλλά και στους νόμιμα διαμένοντες πρώτης και δεύτερης γενιάς.
Οι προκαταλήψεις και η ξενοφοβία οδηγούν σε ενέργειες αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και ενίοτε βίας. Οι συμπεριφορές αυτές αφορούν όλες τις ομάδες του πληθυσμού οι οποίες παρουσιάζουν διαφορετικότητα από το κοινωνικά αποδεκτό, είτε ιδεολογική, είτε θρησκευτική, είτε γενετήσιου προσανατολισμού, είτε λόγω καταγωγής.
Η οικονομική ανέχεια, η ημιμάθεια και τα κοινωνικά στερεότυπα οδηγούν του πολίτες να αναζητούν ασφάλεια σε ιδεολογικές πεποιθήσεις φασιστικές , ρατσιστικές και τελικά αντικοινωνικές, που στο μόνο που μπορούν να οδηγήσουν είναι ένας φαύλος κύκλος διχασμού, μίσους και βίας. Μέσα από δράσεις και κινήματα αντιρατσιστικά οι πολίτες έρχονται σε επαφή με τη διαφορετικότητα, εξοικειώνονται με αυτή και τελικά την αποδέχονται, για αυτό και πρέπει να τα στηρίζουμε.

Για την εκτελεστική Γραμματεία
Η Πρόεδρος
Λέκκα Νικολίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου