Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Ο ενεργός πολίτης θα βρεθεί στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2013 (Ε.Ε.Τ.Δ) η οποία διοργανώνεται από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενεργοποίηση των πολιτών προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Κογκρέσσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο προσκαλεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τις ενώσεις αυτών, να αναλάβουν πρωτοβουλία και να οργανώσουν εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ΕΕΤΔ 2013.
Σύμφωνα με την κεντρική φιλοσοφία του Κογκρέσου η ιδιότητα του πολίτη συμπεριλαμβάνει τόσο το δικαίωμα όσο και την ευθύνη της συμβολής, μέσω της δέσμευσης και της συμμετοχής, στην ζωή της κοινότητας και τη διαμόρφωση των δημόσιων πολιτικών.
Η αίσθηση της από κοινού ευθύνης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων και των πολιτών μπορεί να ενδυναμωθεί με την εμπλοκή των πολιτών σε μία διαφανή και ανοικτή διαδικασία λήψης αποφάσεων για την κοινότητα τους.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν από τη σελίδα :
http://www.coe.int/t/congress/demoweek/default_e n.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου