Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Επιστολή Συμπαράστασης 4 Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την απεργία 12, 19 και 20 Μαρτίου

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, διαβάσαμε με τρόμο και αποτροπιασμό για το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το οποίο προβλέπει μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς και κατάργηση δημόσιων φορέων.
Τα τελευταία χρόνια, τα διάφορα πακέτα λιτότητας και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα σάρωσαν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες. Κι αυτό σημαίνει ότι καταλύοντας το εργατικό δυναμικό, καταλύονται και οι υπηρεσίες. Με άλλα λόγια: η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα έχουν περιορίσει κάθε ίχνος κράτους πρόνοιας κι άφησαν εξαθλιωμένους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια εκπαίδευση, τη δημόσια απασχόληση, τις δημόσιες συντάξεις, τη δημόσια ασφάλεια, τη χρηματοδοτούμενη από το δημόσιο αναπτυξιακή επένδυση, τη δημόσια φροντίδα και τη δημόσια συνοχή.
Τώρα που το Ελληνικό κράτος πρόνοιας έχει συρρικνωθεί και οι Έλληνες συνάδελφοι έχουν υποστεί τα χειρότερα. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που εγείρει ένα ερώτημα: πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν στην Ελλάδα; Πόσοι υποτίθεται ότι θα μείνουν μετά τη νέα «προσαρμογή» ;εκατό; διακόσιοι; Ίσως λιγότεροι; Ένας για κάθε εκατό χιλιάδες κατοίκους; Ένας για κάθε ένα εκατομμύριο; Και πόσοι άνθρωποι θα μείνουν στην Ελλάδα; Πόσοι θα μπορέσουν να ζήσουν σε μια χώρα χωρίς ελπίδα, χωρίς μέλλον, χωρίς υπηρεσίες; Πόσοι θα έχουν την τύχη να διαφύγουν από τη φυλακή που έφτιαξαν για την Ελλάδα η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση;
Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει παγκόσμιους πολέμους, εισβολές, δικτατορία… Υπέφεραν και αγωνίστηκαν. Αγωνίστηκαν και πάλεψαν σκληρά για την αξιοπρέπεια που ποτέ δεν έχασαν. Τώρα ξαναζούν ένα μακρύ και σκληρό πόλεμο τον οποίον ξεκίνησε η τρόικα και υποστήριξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διακυβεύεται η πραγματική έννοια της δημοκρατίας.
Οι τρεις γενικές απεργίες που έχετε εξαγγείλει για 12η, 19η και 20η Μαρτίου, είναι άλλη μια απόδειξη ότι θα συνεχίσετε τον αγώνα σας, είναι απόδειξη της αξιοπρέπειάς σας και πάνω απ’ όλα είναι απόδειξη ότι η ΑΔΕΔΥ έχει ως στόχο μια δίκαιη, καλύτερη κοινωνία: μια κοινωνία που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες της. Οι Ευρωπαίοι πολίτες συμμερίζονται την άποψή σας και στέκονται δίπλα σας στον αγώνα που δίνετε. Στην Πορτογαλία υποφέρουμε από τον ίδιο πόλεμο. Στην Ισπανία η συντηρητική κυβέρνηση του κ. Ραχόι ακολουθεί την ίδια συνταγή που ακολουθεί και η δική σας κυβέρνηση. Στην Ιταλία βρισκόμαστε υπό τον εκβιασμό της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας. Η ιδέα τους είναι ίδια: να ενισχύσουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος της κοινωνίας.
Οι οργανώσεις του δημόσιου τομέα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στέλνουμε την υποστήριξη όλων των μελών μας. Ο αγώνας σας είναι ο αγώνας των Ισπανών, των Πορτογάλων και των Ιταλών συντρόφων. Στεκόμαστε δίπλα σας, συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και τα οράματά σας και θα σταθούμε στο πλευρό σας στον σκληρό πόλεμο που υφίσταται ο αθώος ελληνικός λαός, καθώς και πολλοί άλλοι λαοί στην Ευρώπη.

JulioLacuerda, Γεν. Γραμματέας FSPUGT, Ισπανία
RossanaDettori, Γεν.Γραμματέας FPCGIL, Ιταλία
EnriqueFossul, Γεν. Γραμματέας FSCCC.OO, Ισπανία
JoseAbraao, Γεν. Γραμματέας SINTAPUGT, Πορτογαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου