Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

Δόθηκε στα κόμματα το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα.
Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί την Κυριακή το βράδυ.
Είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες που αφορούν το μίνι φορολογικό, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τις τράπεζες.
Για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος διατίθεται από το πρωτογενές πλεόνασμα ποσό 450.000.000 ευρώ, προς στήριξη των πολιτών / των οικογενειών με πολύ χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Για τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
-Το ποσό πάνω από το οποίο η εφορία προχωράει σε κατασχέσεις κινητών και ακινήτων αυξάνεται από τα 300 στα 500 ευρώ. Η διάταξη έχει αναδρομική ισχύ και για όσους έχουν υποστεί κατασχέσεις για ποσά από 300 - 500 ευρώ.
-Αυξάνεται από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο από μισθούς και συντάξεις και για το επιπλέον ποσό μπορεί να κατασχεθεί το 25%, έτσι ώστε μετά την κατάσχεση το εναπομείναν ποσό να μην υπολείπεται των 1.500 ευρώ.
-Καταθέσεις σε τράπεζα, σε κοινό ή ατομικό λογαριασμό, είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε μια μόνο τράπεζα. Για την εξαίρεση του λογαριασμού από την κατάσχεση απαιτείται να γνωστοποιήσει ο φορολογούμενος το λογαριασμό με ειδική γνωστοποίηση στο Taxis.
-Επεκτείνεται ο συμψηφισμός ΦΠΑ σε όλο τον δημόσιο τομέα, ο οποίος όμως αφορά εμπορικές συναλλαγές με το Δημόσιο.
Η ρύθμιση για το γάλα, περιλαμβάνεται στο πρώτο άρθρο, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενη καταψήφισή του, σημαίνει και καταψήφιση των προβλέψεων για το πρωτογενές πλεόνασμα και το πώς αυτό θα μοιραστεί.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα.
Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου