Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων

Σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία για το μέλλον της Ευρώπης, η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, διοργανώνουν την 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων στην Αθήνα στις 7 και 8 Μαρτίου 2014.
Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.
Παράλληλα, θα σηματοδοτήσει την 20η επέτειο της ΕτΠ.
Στόχος της Διάσκεψης είναι ο απολογισμός των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο προς την ανάκαμψη με περισσότερες θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, θα γίνει μια υψηλού επιπέδου συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Πρόγραμμα
Η Διάσκεψη θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαρτίου (μετά την πρωινή συνεδρίαση του Προεδρείου της ΕτΠ), με τη θεματική συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση από τοπική και περιφερειακή σκοπιά, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών θεμάτων που απασχολούν την ελληνική πολιτική σκηνή.
Εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Valcárcel και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, υψηλού επιπέδου ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους: ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Hoyer, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Βενιζέλος και o Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης. Σε δύο παράλληλες θεματικές συνεδριάσεις διεθνείς εμπειρογνώμονες και τοπικοί και περιφερειακοί πολιτικοί θα συζητήσουν για την ευρωπαϊκή πρόοδο όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάκαμψη, καθώς και τους τρόπους συμμετοχής στην υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ.
Η δεύτερη μέρα της Διάσκεψης, το πρωί του Σαββάτου 8 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνει μια υψηλού επιπέδου συζήτηση σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, το μέλλον της ΕΕ και το ρόλο των τοπικών κυβερνήσεων να φέρουν πιο κοντά την Ευρώπη στους πολίτες της. Η συζήτηση, η οποία θα καλυφθεί από την ελληνική κρατική τηλεόραση, θα δώσει το λόγο στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Martin Schulz και στον Πρόεδρο της Επιτροπής José Manuel Barroso.
Λεπτομερές πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.
Οι θεματικές συνεδρίες της Διάσκεψης θα μεταδοθούν ζωντανά στο Διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας.

Διοργάνωση
Η εκδήλωση θα υποδεχθεί περισσότερους από 800 συμμετέχοντες από: την Επιτροπή των Περιφερειών, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, φορείς της Ελληνικής Κοινωνίας Πολιτών, οργανώσεις και θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Η διοργάνωση της Διάσκεψης έχει τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Η Διάσκεψη θα γίνει στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου