Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και το Πανεπιστήμιο του Harvard προχώρησαν από κοινού στην δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας εκπαίδευσης edX, συνολικής αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ. Η μόνη προϋπόθεση παρακολούθησης των μαθημάτων είναι η κατοχή ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, καθώς τα μαθήματα παρέχονται online και δωρεάν.
Στην εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα προσφέρονται 71 μαθήματα τα 17 εκ των οποίων τα προσφέρει το Χάρβαρντ και τα 18 το ΜΙΤ ενώ τα υπόλοιπα προσφέρονται από άλλα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως το πανεπιστήμιο του Τορόντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα κατανέμονται ανά γνωστικό αντικείμενο.
Η αρχική σελίδα της ψηφιακής πλατφόρμας είναι η κάτωθι:

https://www.edx.org/
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διαδικτυακά μαθήματα μέσω της πλατφόρμας edX για το γνωστικό αντικείμενο των κοινωνικών επιστημών. –> https://www.edx.org/course-list/allschools/social%20sciences/allcourses
Ξεχωρίσαμε τα εξής: Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα — International Human Rights https://www.edx.org/course/louvain/louv2-01x/international-human-rights/1205 με σημαντικό «συν» για όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με το Διεθνές Δίκαιο, με τα μαθήματα να ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2014
και την Εισαγωγή στην Παγκόσμια Κοινωνιολογία — Introduction to Global Sociology https://www.edx.org/course/wellesley/soc108x/introduction-global-sociology/830 με τα μαθήματα να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2014 και να διαρκούν 12 εβδομάδες, όντας ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Παρόλα αυτά, μπορείτε να βρείτε και έτερες θεματικές που ενδέχεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας στο γνωστικό αντικείμενο των κοινωνικών επιστημών. Τέλος, πρέπει να προσθέσουμε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα edX παρέχει την δυνατότητα πιστοποιητικών – Honor Code Certificates και ID Verified Certificate of Achievement - με το δεύτερο να οδηγεί στην ταυτοποίηση του εκπαιδευόμενου – απαιτώντας όμως ένα μικρό χρηματικό κόστος ενώ, παράλληλο το συγκεκριμένο πιστοποιητικό είναι διαθέσιμο για λίγα μαθήματα.

Πηγή: http://socialpolicy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου