Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το Δημόσιο ζητά το λογαριασμό για τα τηλέφωνα του

Το project θεωρείται και είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξο, αλλά πάνω από όλα αναγκαίο. Ο λόγος αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναλυτική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων του ελληνικού δημοσίου.
Στόχος; Να διαπιστωθεί που βρίσκονται, ποιους εξυπηρετούν και κυρίως πόσο στοιχίζουν στον κρατικό κορβανά.
Σύμφωνα με μια κατ΄ αρχήν εκτίμηση, το ποσό που ετησίως πληρώνεται από τον προϋπολογισμό, για τον σκοπό αυτό προσεγγίζει τα 300 εκατ ευρώ! Το νούμερο θεωρείται και είναι εξωφρενικό, ωστόσο, ξεφεύγει πέρα από κάθε φαντασία, αν αναλογιστεί κανείς το εξής: Το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, πληρώνει με τους χειρότερους δυνατούς όρους.
Κι αυτό, ενώ θα μπορούσε να πετύχει πολύ χαμηλά τιμολόγια, αν διαπραγματεύονταν συνολικά τις συνδέσεις του. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει, αμέσως μετά την καταγραφή. Το τρίτο βήμα θα είναι να καλέσει τους δικαιούχους των συνδέσεων και να εξακριβώσει αν και κατά πόσο τις χρειάζονται και κυρίως αν προβλέπεται η λειτουργία τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα γίνουν μεγάλες οικονομίες και από αυτό το μέτωπο.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου