Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος η ανανέωση πιστοποιητικών γνώσης υπολογιστών

Σε πλήρη ισχύ είναι πλέον η διάταξη του νόμου που καταργεί την ανανέωση των πιστοποιητικών γνώσης υπολογιστών σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καταργεί το μέτρο που ταλαιπωρούσε τόσα χρόνια τους πολίτες με το εν λόγω πιστοποιητικό.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο με ισχύ, από 30.6.2014, τα πιστοποιητικά γνώσης υπολογιστών (Η/Υ) ως πρόσθετου προσόντος διορισμού ή πρόσληψης στο Δημόσιο δεν χρειάζεται πλέον να γίνεται ανανέωση τους.
Ειδικότερα μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ 189 Α΄/10-9-2014 δημοσιεύθηκε ο Ν. 4283/2014 «Ίδρυση και οργάνωση του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία.
Η διάταξη του νόμου προβλέπει ότι η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον Ο.Ε.Ε.Κ., από φορείς πιστοποιημένους από τον καταργηθέντα Ο.Ε.Ε.Κ. μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησης τους και από φορείς πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ., τον Ε.Ο.Π.Π. και τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά την ημερομηνία πιστοποίησης τους είναι αόριστης διάρκειας. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από 30.6.2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου