Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην Π.Ε Μεσσηνίας στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας πρώτων βοηθειών

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτα), διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο πάνω στις βασικές γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών ( αντιμετώπιση ατυχημάτων, τεχνικές βασικής υποστήριξης της ζωής, διαχείριση επειγόντων περιστατικών, κλπ ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη και ώρα 12.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων Παναγιώτης Φωτέας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Φέτος γιορτάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου και έχει το ακόλουθο μήνυμα: «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή». Στόχος του φετινού εορτασμού είναι να τονιστεί η ανάγκη για «ήρωες πρώτων βοηθειών», οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι να σώζουν ζωές σε καθημερινά έκτακτα περιστατικά και σε καταστροφές. Ούτε η μαγική κάπα, ούτε οι υπερφυσικές δυνάμεις χρειάζονται για να γίνει κάποιος ήρωας. Το μόνο που απαιτείται είναι να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες για να αποκτήσει τις δεξιότητες εκείνες που τον κάνουν ικανό να σώσει μια ζωή. Το μπλοκάρισμα του αεραγωγού από τη γλώσσα σε αναίσθητο θύμα, δίνει για παράδειγμα μόνο 4 λεπτά περιθώριο για να παρέμβει κάποιος, προτού αποβεί μοιραίο.
Αυτός ο λίγος χρόνος που θα διαθέσουμε μπορεί να αποβεί καθοριστικός και να μας κάνει ικανούς/ες να προσφέρουμε αποτελεσματική βοήθεια, με ασφάλεια, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να διευκολύνουν τους συναδέλφους - μέλη μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο ενημερωτικό σεμινάριο.

Για το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου