Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Οι χώρες όπου η ελευθερία δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Ελλάδα η χώρα με τη μεγαλύτερη επιδείνωση στην Ελευθερία του Τύπου

Την ετήσια έκθεση της για την Ελευθερία στο κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα ο μη κερδοσκοπικος οργανισμός "Freedom House" βαθμολογώντας το καθένα από τα έθνη του κόσμου, σύμφωνα με τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες του λαού τους.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι η συνολική ελευθερία στον κόσμο μειώθηκε για ένατη συνεχή χρονιά.
Από τις 195 χώρες που αξιολογήθηκαν, το 26% βαθμολογήθηκε ως "μη ελεύθερα".

Οι θέση της Ελλάδας
Η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, έχει σημειώσει την μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Freedom House», που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Η Ελλάδα από το 2009 μέχρι το 2013 υποχώρησε 17 μονάδες στην βαθμολόγηση της, γεγονός που την κατατάσσει πρώτη στην σχετική κατηγορία.
Το 2013, η χώρα συγκέντρωσε βαθμολογία 46 μονάδων και βρέθηκε στην 92η θέση της λίστας, ενώ αντίστοιχα την αμέσως προηγούμενη χρονιά συγκέντρωνε 41 μονάδες και κατατασσόταν 85η.
Το άριστα στην βαθμολόγηση του «Freedom House» είναι το 1 και η χειρότερη επίδοση το 100.
Το 2009 η Ελλάδα συγκέντρωνε μόλις 29 μονάδες και συντάσσονταν με τις χώρες που διέθεταν πλήρη Ελευθερία του Τύπου, ωστόσο από το 2012 η Ελλάδα υποχώρησε στην κατηγορία των χωρών που διαθέτουν "Εν μέρει Ελευθερία του Τύπου".
Οι δεκαπέντε χώρες με το "χαμηλότερο" σκορ
Λευκορωσία


Σομαλία


Ισημερινή Γουινέα


Νότιο Σουδάν


Tσάντ


Κεντροαφρικανική Δημοκρατία


Σουδάν


Ουζμπεκιστάν


Τουρκμενιστάν


Κούβα


Σαουδική Αραβία


Συρία


Ερυθραία


Κίνα


Βόρεια Κορέα


Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου