Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2014

Το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση :
A. Tο καταστατικό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ειδικότερα στο άρθρο 36
Β. Tο πρακτικό που κατέθεσε η Επιτροπή Επεξεργασίας των προτάσεων για οργανωτικές – καταστατικές αλλαγές (που συγκροτήθηκε από την Ε.Ε. και στο έδαφος της προηγούμενης απόφασης του Γ.Σ. για πραγματοποίηση καταστατικού Συνεδρίου 15 και 16 Δεκεμβρίου 2014) και στην κατεύθυνση που αποφάσισε το 35ο Τακτικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Αφού εκτίμησε :
Α. Τη μη ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την πραγματοποίηση του.
Β. Τη μη επαρκή ανάπτυξη των τυπικών και ουσιαστικών όρων, προϋποθέσεων του άρθρου 36 του ισχύοντος καταστατικού.
Γ. Το γεγονός ότι η απόκλιση επί του περιεχομένου (ακόμη και στα άρθρα που είναι κοινά σε όλες τις προτάσεις τροποποίησης) δεν συγκέντρωσε εισηγητικά προς το Γ.Σ. ούτε τη σχετική πλειοψηφία της Ε.Ε. (που αντί εισήγησης διαβίβασε απλά το πρακτικό της Επιτροπής Επεξεργασίας), δηλαδή μια απλή καταγραφή προτάσεων και όχι συγκροτημένη και σαφή πρόταση τροποποίησης
Δ. Τη μη συγκέντρωση, έστω και ως καταγραφή, προτάσεων Γενικών Συμβούλων που κατατέθηκαν στο Γ.Σ. και δεν έτυχαν για αντικειμενικούς λόγους εξέτασης και επεξεργασίας.
Ε. Το γεγονός ότι η διάχυση της ενημέρωσης και η συμμετοχή των μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τόσο στις διαδικασίες οργάνωσης του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ για 15 και 16 Δεκεμβρίου 2014 παρέμεινε στη γνωστοποίηση και μόνο της απόφασης του προηγούμενου Γ.Σ. (που από μόνη της δεν συνιστά προκήρυξη αφού δεν ορίζεται ούτε ο χώρος πραγματοποίησης του, κάτι που η Ε.Ε. δεν προσδιόρισε και αποτελεί βασική προϋπόθεση) πόσο μάλλον στον προβληματισμό και την ουσία προτάσεων που δημιουργούν νέα δεδομένα για καταστατικές προσαρμογές των καταστατικών Ομοσπονδιών αλλά και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – κατά πλειοψηφία (και συγκεκριμένα με 36 ψήφους επί 65 των παρόντων Γενικών Συμβούλων, σε ξεχωριστές ψηφοφορίες και την ίδια σταθερή πλειοψηφία, δηλαδή το 50 συν 1 των παρόντων)
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1. Την πραγματοποίηση του Οργανωτικού-Καταστατικού ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ πριν το επόμενο ΤΑΚΤΙΚΟ Συνέδριο.
2. Την ολοκλήρωση με αρτιότητα των προτεινόμενων τροποποιήσεων στα άρθρα 1,2,4,6,8,9,12,13,14,16,17,18,19,20,21,23,24,25,31,34.
3. Την ανάπτυξη του διαλόγου με τους εργαζομένους, της συμμετοχής, της συμβολής των Ομοσπονδιών και Σωματείων με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο και ευθύνη του συνόλου του Γ.Σ. σύμφωνα με πρόγραμμα που θα καταρτίσει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ           ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου