Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Επτά χρήσιμες δωρεάν ιστοσελίδες που σου προσφέρουν γνώση

Σπαταλάτε συχνά και άσκοπα τις ώρες σας σερφάροντας στο διαδίκτυο μετά από μία έντονη ημέρα χωρίς να αποκομίζετε κάποιο όφελος. Οι φωτογραφίες της Άννας στις διακοπές, αστεία βίντεο, και πάλι μια ματιά στις φωτογραφίες της Άννας και ίσως κάποιο άρθρο που σας ταξιδεύει σε μαγευτικά θέρετρα.
Όλοι το κάναμε κατά κάποιον τρόπο. Και τι καταλάβαμε; Η Άννα δεν μας θέλει, ούτε απολαύσαμε από κοντά εκείνο το εξωτικό μέρος. Το διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί, τελικά, ένα «παγκόσμιο χάσιμο χρόνου».
Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική πηγή εκμάθησης νέων πραγμάτων. Αφιερώστε λίγο χρόνο αυτή την εβδομάδα και ελέγξτε τις επτά ιστοσελίδες που θα σας κάνουν πιο… έξυπνους:

Coursera
Πολλοί επιχειρηματίες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να δαπανούν πόρους για περαιτέρω μόρφωση των υπαλλήλων. Αυτή η ιστοσελίδα συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια και άλλες γνωστές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο για να προσφέρει δωρεάν online μαθήματα. Ο χρήστης πρόκειται να περιηγηθεί σε ένα πλούσιο υλικό διαλέξεων, διαδραστικών ασκήσεων και τεστ. Τα θέματα εστιάζουν στις ανθρωπιστικές επιστήμες, στην ιατρική, στη βιολογία, στις κοινωνικές επιστήμες, στα μαθηματικά, στις επιχειρήσεις και στην τεχνολογία

TED
Για πολλά χρόνια το κόστος ήταν μεγάλο για πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να παρακολουθήσουν αυτή την πρωτοποριακή διάσκεψη. Τώρα ένας κατάλογος χιλιάδων ομιλιών προσφέρεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες από αυτές έχουν διάρκεια λιγότερη από 20 λεπτά, ενώ μπορείτε να τις παρακολουθήσετε την ώρα του γεύματος.

Lifehacker
Αυτή η ασυνήθιστη ιστοσελίδα δίνει απαντήσεις σε όλα τα καθημερινά διλήμματά σας. Μερικά ενδεικτικά άρθρα είναι τα εξής: “Πώς να προκαλέσετε το ενδιαφέρον στις νέες γνωριμίες σας” και Τα καλύτερα προϊόντα που καθαρίζουν τα πάντα.”

Good Is
Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μαθαίνουν καλύτερα μέσα από οπτικά γραφικά. Αυτό είναι ένα site που απαντά σε πολλές ερωτήσεις μέσα από ένα δημοφιλές εργαλείο γνωστό ως infographics. Ελέγξτε τα εξής: “Πώς να κρατήσετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους” και “Πώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν το πελατολόγιο.”

Memrise
Αυτό το site αποτελεί έναν δωρεάν τρόπο εκμάθησης ξένων γλωσσών. Εφαρμόζει μία μνημονική τεχνική, τη λεγόμενη “mem” τεχνική. Συγκεκριμένα, προβάλλεται μια ιστορία ή ένας διάλογος μέσα από καρτέλες για την εκμάθηση μια νέας λέξης. Μάλιστα, χρησιμοποιεί την προϋπάρχουσα γνώση για να κατακτήσει κανείς το νέο λεξιλόγιο.

Quora
Πάρτε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας από ειδικούς στον τομέα που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, ένα δημοφιλές θέμα που δημοσιεύτηκε είναι: “Τι σημαίνει ο όρος ελεύθερη ταμειακή ροή;”

Mental Floss
Ενώ αυτό το site δεν θα σας κάνει πιο έξυπνους, θα σας βελτιώσει στα παιχνίδια trivia. Για παράδειγμα, πώς ακούγεται ένας σκαντζόχοιρος;

Πηγή: flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου