Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης

Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος, σήμερα, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, εργαζόμενοι στο Δημόσιο διαπιστώνουμε τα εξής:
Έχουν περάσει 18 μήνες από τότε που η Κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους του Δημοσίου και κατήργησε ή αποδυνάμωσε τις δομές και υπηρεσίες στις οποίες εργάζονταν.
Στο διάστημα που πέρασε ήδη έχουν απολυθεί 1.600 συνάδελφοί μας. Μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου μόλις 3.000 συνάδελφοι ενώ παραμένουν σε διαθεσιμότητα με αβέβαιο το μέλλον τους 6.400. Παράλληλα, 1.100 συνάδελφοι μας έχουν επανέλθει στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις, ενώ 400 εξωθήθηκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επισπεύδει τις διαδικασίες που οδηγούν στην απόλυση τη μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου, οι συνάδελφοι που βρέθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας δώσαμε πολύμορφους και σκληρούς αγώνες το τελευταίο διάστημα για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην εργασία και στα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας και διεκδικούμε:
-Την αποτροπή των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων.
-Την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας
-Τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου