Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Υποβολή αιτήσεων για 7 Προπτυχιακά και 18 Μεταπτυχιακά Προγράμματα εξ Αποστάσεως στο Παν. Λευκωσίας

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 25 συνολικά εξ αποστάσως προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τα τελευταία χρόνια οι σπουδές από απόσταση γνωρίζουν μεγάλη άνθιση, πράγμα που οφείλεται τόσο στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όσο και στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Μεταξύ των ιδρυμάτων που προσφέρουν αναγνωρισμένες σπουδές εξ αποστάσεως, ξεχωρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο εκτός συνόρων, το οποίο έχουν επιλέξει για τη φοίτησή τους χιλιάδες ενδιαφερομένοι από την Ελλάδα και το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, σαν ισότιμο και ομοταγές προς τα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Τα προγράμματα των εξ αποστάσεως σπουδών είναι πλήρους ή μερικής φοίτησης ώστε να καλύπτουν τις πολλαπλές ανάγκες των ενδιαφερομένων. Τα προγράμματα μερικής φοίτησης, έχουν διάρκεια φοίτησης που τη διαμορφώνει ο σπουδαστής (μπορεί να φθάσει έως και τα 6 έτη στα προπτυχιακά και έως τα 5 έτη στα μεταπτυχιακά) κι έχουν το ίδιο συνολικό κόστος το οποίο απλά μοιράζεται σε περισσότερες δόσεις. Τα εξ αποστάσεως προγράμματα έχουν την ίδια ακριβώς αναγνώριση με τα φυσικής παρουσίας, γίνοναι στην ελληνική γλώσσα και δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν από το σπίτι τους, να εγκαταλείψουν την εργασία τους ή ακόμη και την παράλληλη φοίτηση που κάνουν σε κάποιο άλλο πρόγραμμα εντός Ελλάδος.
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει αυτή τη στιγμή 18 μεταπτυχιακά και 7 προπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως με ένα πρόγραμμα που συνεχώς εμπλουτίζεται.
Την περίοδο αυτή, ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων Εαρινού εξαμήνου, όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως στις επιστήμες της Αγωγής (με 8 κατευθύνσεις: Ειδική Επαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αξιολόγηση, Μουσική Παιδαγωγική, Τέχνες και Εκπαίδευση, Διδακτική Γλώσσας και Λογ., Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επ., Εκπαιδευτική Τεχνολογία), τη Σχολική Ψυχολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, το ΜΒΑ, την Κοινωνική Εργασία, τη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, τη Νομική, τη Θαλασσαιμία, τις Διεθνείς Σχέσεις είτε στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και το Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική.
Να αναφέρουμε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ξεκίνησε και υλοποιεί πλέον 7 προπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως προσφέροντας σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τη Ψυχολογία, τη Λογιστική, τη Διοικηση των Επιχειρήσεων, την Κοινωνική Εργασία και τα Παιδαγωγικά (η Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση).
Σε όλα τα προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά) υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς πιστωτικών μονάδων σε αντίστοιχα μαθήματα από προηγούμενες σπουδές της ιδίας βαθμίδας πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει αντίστοιχο όφελος σε χρόνο αλλά και κόστος σπουδών.
Για όλους τους εξ’ Ελλάδος ενδιαφερόμενους προσφέρονται υποτροφίες από 35% - 50% στα δίδακτρα. Η έναρξη του Εαρινού εξαμήνου θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου και λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό 9πμ – 9μμ καθημερινά) ή στο 6972 406560 (από κινητό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου