Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κυριακή 7.12.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, η συγκυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ψήφιση ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισμού που οδηγεί στην παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και τη διαιώνιση της λιτότητας και της φτώχειας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του 2015 είναι οι νέες περικοπές σε βασικές κοινωνικές δαπάνες της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της φοροεπιδρομής σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Η Κυβέρνηση, μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δρομολογεί νέα μέτρα, παραδίδοντας στα νύχια των αγορών το ασφαλιστικό, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις.
Ετοιμάζει νέες θυσίες των εργαζομένων με νέες μειώσεις μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων και έκρηξη της ανεργίας.
Η Κυβέρνηση, παράλληλα, προωθεί μέτρα που καταργούν βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρώτο και κύριο το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους που διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους, στη μεγάλη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη, να συνεχίσουν τον αγώνα τους και στις 7 Δεκέμβρη να ξαναβρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, στις 5:00μ.μ. για να απαιτήσουν να μπει τέρμα στις πολιτικές της φτώχειας και της κοινωνικής καταστροφής.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ,
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ώρα 5:00μμ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου