Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνα από τη Διεύθυνση του τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ για τη Δημόσια Διοίκηση και το Αναπτυξιακό Μάνατζμεντ

Η έρευνα για την Η.Δ του τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ εκδίδεται κάθε δύο χρόνια και είναι η μόνη έκθεση παγκοσμίως που αξιολογεί την πρόοδο των διαδικασιών Η.Δ σε 193 χώρες. “Η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και η εφαρμογή τους από τις Δημόσιες Διοικήσεις των χωρών μελών του ΟΗΕ για την παροχή πληροφοριών και δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες” όπως ορίζεται η ΗΔ στην έκθεση, αφορά επίσης στον εξορθολογισμό και την ενσωμάτωση των ροών εργασίας και των διαδικασιών, για την αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων και πληροφοριών, την ενίσχυση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και την επέκταση των διαύλων επικοινωνίας για την μεγαλύτερη εμπλοκή και ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών .
Ο δημόσιος τομέας πρέπει να παρέχει ισότιμα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του, οι οποίες αφενός πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και αφετέρου να εξασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη όπως επίσης και να διευκολύνουν τη συμμετοχή και εμπλοκή των πολιτών στη χάραξη πολιτικής .
Με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές η έκθεση δίνει δεδομένα προόδου και αξιολογεί την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων Η.Δ στη Δ.Δ, με βάση τρεις κατηγορίες δεικτών: δείκτες online υπηρεσιών, δείκτες υποδομών τηλεπικοινωνιών και δείκτες προόδου στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι παραπάνω δείκτες συνθέτουν το συνολικό Δείκτης Ανάπτυξης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (EGDI).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου