Το ΥΔΙΜΗΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τη μείωση των χορηγούμενων σχετικών κονδυλίων για τους φορείς που είναι ενταγμένοι στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ καθόσον αποτελεί επιλογή της Δημόσιας Διοίκησης η μείωση των λειτουργικών της δαπανών και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας μέσω της πλήρους αξιοποίησης των μεγάλων οριζόντιων έργων ΤΠΕ από το σύνολο των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει σε εγκύκλιο που έστειλε προς όλους τους δημόσιους φορείς.
Η διατήρηση υφιστάμενων τηλεπικοινωνιακών γραμμών και συμβάσεων παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (π.x. με παρόχους υπηρεσιών Internet) εκτός ΣΥΖΕΥΞΙΣ θα επιβαρύνει οικονομικά τους μη ενταγμένους στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ φορείς και γενικότερα το Ελληνικό Δημόσιο για υπηρεσίες οι οποίες είτε παρέχονται δωρεάν μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ είτε παρέχονται με συμφέρουσες για τους φορείς τιμές.
Το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ προσφέρει:
1.Aσφαλή και ευρυζωνική πρόσβαση στο ενδοδίκτυο (Intranet) του δημοσίου, αλλά και στο διαδίκτυο (Internet) με αναβαθμισμένες ταχύτητες (έως 1 Gbps) παράλληλα με υπηρεσία Backup συνδέσεων πρόσβασης
2. Ατελή, για τους φορείς, τηλεφωνία πανελλαδικά ανάμεσα στα κτίρια που συμμετέχουν (οnnet/εσωτερική τηλεφωνία), απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και προνομιακή τιμή για τις κλήσεις από σταθερά προς κινητά
3. Υπηρεσίες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας με ατελή επικοινωνία μεταξύ τους.
4. Φιλοξενία (web-hosting) ή δρομολόγηση (web-routing) διαδικτυακών τόπων και ηλεκτρονικών εφαρμογών των συμμετεχόντων φορέων.
5.Φιλοξενία (mail-hosting) ή δρομολόγηση (mail-routing) των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των στελεχών των φορέων του Δημοσίου.
6.Παροχή υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης
7. Ενιαία πληρωμή και διαχείριση δαπανών χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, και
8. Ασφαλή διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων και διεπικοινωνία.
Ετσι σε περίπτωση που κάποιoς φορεάς αιτηθεί και αποκτήσει εξαίρεση και από το Δίκτυο Δημόσιου Τομέα δεν θα απολαμβάνει τα οφέλη του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ
Με το άρθρο 39 του ν.3979/2011 «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, και δεδομένης της υπ’ αριθ. 10/2012/2280/27-1-2012 Κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας Δικτύου Δημόσιου Τομέα και ένταξης φορέων», δημιουργήθηκε το ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και προμήθειας των αναγκαίων γι αυτές συστημάτων με τον τίτλο «Δίκτυο Δημοσίου Τομέα» (Δ.Δ.Τ.)
Από τις 27/1/2012 με την δημοσίευση της κοινής Υπουργικής Απόφασης - Αριθμ.10/27-1-2012/2280 (ΦΕΚ 69Β-27.01.2012) –που αναφέρεται παραπάνω, το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα διαχειρίζεται όλες τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες κτιρίων που ήδη μετέχουν στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι (περίπου 4.500)
Με την ένταξη ενός Φορέα/Κτιρίου στο Δίκτυο Δημοσίου Τομέα, διακόπτεται κάθε προηγούμενη σύμβαση παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών που είχαν συνάψει οι αρμόδιοι φορείς με παρόχους και εταιρείες υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τηρουμένων των όρων λήξης και καταγγελίας που περιέχονται στις οικείες συμβάσεις.
Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», θα εκδοθούν νέες διαπιστωτικές πράξεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ένταξη των υπολοίπων κτιρίων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στο Δίκτυο Δημόσιου Τομέα (Δ.Δ.Τ.), το οποίο θα αναλάβει την διαχείριση των τηλεπικοινωνιακών αναγκών.
Επίσης, και το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (Ε.ΣΥ.Π.) βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από την 1η Δεκεμβρίου 2014.
Δαπάνες και τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που έχουν τιμολογηθεί μετά την 1η Δεκεμβρίου 2014, θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν καταχωρηθεί στο Ε.ΣΥ.Π. όλα τα σχετικά στοιχεία. Κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο Ε.ΣΥ.Π.
Το αποδεικτικό καταχώρησης που θα εκδίδεται μέσω του Ε.ΣΥ.Π. θα πιστοποιεί την κανονικότητα κάθε δαπάνης.
Δείτε όλη την εγκύκλιο
Πηγή: http://www.myota.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου